Miljöpartister i Svenska kyrkan kräver en professur i Ekoteologi

Vid kyrkomötesgruppens möte som hölls i Hägersten den 18-19/1 framhölls att miljö- och klimatfrågorna nu blir allt viktigare för jordens överlevnad för människor, djur och växter. Dessa är en del av våra grundläggande solidariteter.

Vi finner att Bibeln i både Gamla och Nya testamentet ger oss motivering, engagemang, teologi och etik för detta. Ekoteologi är att lägga ett teologiskt, etiskt, kristet perspektiv på klimat och miljöfrågorna.

Därför tycker vi att de ekoteologiska frågorna och tänkandet är helt centralt och vill fortsätta att förkovra och fördjupa oss i dessa frågor samt lyfta detta synsätt.
För att utveckla detta område vill vi att det inrättas en professur i ekoteologi vid något av våra lärosäten.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln